Leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét

Leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató beszédet mond a robotsebészeti program zárórendezvényén az Országos Onkológiai Intézetben 2023. június 12-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, Jenei Zoltánt – írja a MedicalOnline. A portál úgy tudja, hogy a főigazgatón kívül távozni kényszerült még a hivatal gazdasági igazgatóhelyettese, Tóbiás Tamás és más vezetői is. A főigazgatói feladatokat Szondy Zita főigazgató-helyettes megbízott vezetőként látja majd el. A portál arról értesült, hogy az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt Jeneit tették felelőssé, ez alatt a szektor példátlan eladósodását kell érteni, illetve, ahogyan a Népszava írta, a kormányzat Jeneit okolja azért is, hogy az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról eddig nem bizonyult sikertörténetnek.

A közgazdász végzettségű, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, utána pedig az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági vezetőjeként működő Jenei Zoltánt 2020-ban az akkori egészségügyért felelős miniszter, Kásler Miklós javaslatára a miniszterelnök nevezte ki az OKFŐ élére. Ezt megelőzően öt éven át a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt, erről a posztról 2020 szeptemberében hívta vissza Palkovics László, akkori innovációs miniszter.

Címkék: leváltás, OKFŐ