Levelet kapott Ferenc pápától Karácsony Gergely

Levelet kapott Ferenc pápától Karácsony Gergely

Ferenc pápa és Karácsony Gergely találkozása (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az a megtiszteltetés ért, hogy levelet kaptam Ferenc pápától, akinek Budapesten elmondott üzenetei sokunk szívéhez szóltak, általam pedig a budapestieket hívta el magához – írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán kedden.

 

Karácsony szerint számukra különösen fontos, hogy „a Szentatya a 150 éves egyesítését ünneplő városunk vendége volt, közöttünk és velünk együtt élhette meg ezeket a napokat. Hálásak vagyunk ezért a kiemelt figyelemért!”.

A pápa levelében, amelyről a politikus egy képet is mellékelt, többek közt az olvasható: „Az Úr áldja meg és jutalmazza meg Önt, családját és a csodálatos várost, amelyet szolgál. Biztosítom Önt, hogy imáimban hordozom, és kérem, hogy szíveskedjék imádkozni értem”.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon, ekkor találkozott több hazai politikussal is, köztük Karácsony Gergellyel, Orbán Viktor kormányfővel és Novák Katalin köztársasági elnökkel.