LMP: A csengeri örökösnő vesztegetési pénzt továbbíthatott Kósa Lajosnak

LMP: A csengeri örökösnő vesztegetési pénzt továbbíthatott Kósa Lajosnak

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére a velencei Velence Resort & Spa szállodához 2017. szeptember 13-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP szerint vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amelyet a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Csárdi Antal közölte: egy birtokába jutott vallomásról készült hatósági összefoglaló alapján a csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amelyet később Kósa Lajos vagy a sofőrje vitt el készpénzben. – Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben” – idézte Csárdi Antal a nyomozóhatósági okiratot.

Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ügyészség ennek ellenére sem akarja kihallgatni a kormánypárti politikust.

Az ellenzéki politikus szerint ez alapján nem átverésről vagy „ordító ostobaságról” van szó, hanem egy nagyon komoly korrupciógyanús ügyről: „Kósa Lajos így kaphatta vissza a szerinte neki járó EU-s pénzeket”.

Csárdi Antal azt is hozzátette, hogy további írásbeli kérdést intéz a legfőbb ügyészhez és a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön, folyik-e ezekben az ügyekben eljárás, valamint, hogy az ügyészség miért nem hallgatta meg tanúként Kósa Lajost.

(MTI)