LMP: alternatív módon kell foglalkoztatni a Mátrai Erőmű dolgozóit

LMP: alternatív módon kell foglalkoztatni a Mátrai Erőmű dolgozóit

(Fotó: Mátrai Erőmű/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP szerint van alternatív megoldás a Mátrai Erőmű dolgozóinak, akiknek a megújuló energiaszektorban kellene munkát biztosítania a kormánynak - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté emlékeztetett arra, hogy a Fidesz szombaton azt közölte, ezt az erőművet meg kell tartani az ott dolgozók munkahelyének védelmében. Az LMP politikusa szerint azonban ez nem igaz, Magyarországról ki kell vezetni a fosszilis energiát, a szénre, földgázra és kőolajra alapozó erőművek ugyanis szennyezik a környezetet. „Ha szeretnénk magunkat megvédeni a klímavédelem negatív hatásaitól, egyértelműen át kell állítani Magyarország energiaellátását a megújuló energiaforrásokra” - jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Mátrai Erőmű 4,5 millió tonna szén-dioxidot bocsát ki évente, ezért amíg ez az erőmű áll, addig Magyarország gyakorlatilag nem tett semmit a klímaváltozás ellen. Hangsúlyozta: a kormánynak az alternatív energiaszektorban kellene állást biztosítania az ott dolgozóknak, akik így biztonságosabb, jobb fizetést kapnának.

(MTI)