LMP: Kiüresített javaslat lett a miniszterelnök vármegye- és országbérletről tett bejelentése

LMP: Kiüresített javaslat lett a miniszterelnök vármegye- és országbérletről tett bejelentése

Bakos Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy kiüresített javaslatnak tartja az LMP az Orbán Viktor által bejelentett kedvezményes ország- és vármegyebérletet, amelynek ára 18 900 és 9450 forint lesz.

Bakos Bernadett, a zöldpárt országgyűlési képviselője felidézte, hogy ők már egy éve javasolták a klímabérlet bevezetését, amelynek lényege, hogy egyetlen bérlettel használható lenne bármilyen közösségi közlekedés. Ezzel szemben a kormányfő által beharangozott elképzelés csak a MÁV és a Volán járataira vonatkozik, a városi közlekedés hiányzik belőle, pedig éppen ez lenne „a lelke”. Az LMP kíváncsi arra is, hogy a kormány egyeztetett-e a MÁV-val és a Volánnal arról, hogy kapnak-e plusz forrást.

Az ellenzéki politikus szavai szerint sokat elmond Orbán Viktor évértékelőjéről, hogy nagyjából ez az egyetlen érdemi bejelentés, amire reagálni tudnak. Hiányolta például az „akkumulátor-gyár nagyhatalommá válásról szóló propagandát”, amelyről a kormányfő ezúttal nem beszélt. Bakos Bernadett szerint ráadásul nem is nagyhatalom leszünk, hanem „akkugyarmat”, miután mi fizetünk százmilliárdokat a cégeknek, hogy „feléljék a környezetet és a jövőt”.