Magyar államtitkárral fotózkodott a Romániában körözött férfi

Magyar államtitkárral fotózkodott a Romániában körözött férfi

A kép jobb oldalán Pethő Attila, az államtitkár két oldalán a körözött férfi szülei állnak (Fotó: Az államtitkár Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Az Erdélyi Átlátszó értesülése szerint nem tudni, mikor és hogyan lépte át a román-magyar határt az a román rendőrség által most is körözött székelyudvarhelyi férfi, aki Potápi Árpád János államtitkárral fotózkodott tegnap az Utazó Magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös díjátadóján. 

Pethő Attila két éves börtönbüntetése elől menekült el, miután jogerősen elítélték egy nő elleni zaklatás, ütlegelés és más testi sértés miatt. Pethőt június 20. óta körözi a rendőrség, miután a jogerős döntés után önként nem adta fel magát a rendőrségen.

A férfi fotója Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkár hivatalos Facebook-oldalán bukkant fel, miután édesapja vállalkozásának, a székelyudvarhelyi Pethő éttermenek „az év erdélyi magyar étterme” díjat adták. A politikus stábja a fényképet fél órán belül levette az oldalról, de a körözött férfi felbukkan több másik felvételen is.