Magyar Péter: Az EU-s pénzek visszatartása nem csak Tiborcznak rossz, a magyar embereknek is

Magyar Péter: Az EU-s pénzek visszatartása nem csak Tiborcznak rossz, a magyar embereknek is

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék nem vette észre, hogy „ezzel az egész jogállamisági eljárással meg a pénzekkel való zsarolással Orbán Viktornak segítenek a legtöbbet – többek közt erről beszélt Magyar Péter a Telexnek adott interjújában.

Szerinte eközben a legtöbbet pedig a magyar embereknek ártanak, az egészségügynek, oktatásnak. – Az, hogy visszatartja az Európai Unió a pénzeket igaztalan vagy igaz állítások alapján, az nem csak Tiborcz Istvánnak rossz, az nem csak Mészáros Lőrincnek rossz vagy a többi oligarchának rossz, hanem a magyar embereknek – fejtette ki. Úgy vélte, az ellenzék „őfelsége ellenzéke”, és tizennégyéve nem csinálnak semmit, egy „köztévés vitát sem tudtak elintézni, amit a Tisza Pártnak egy hét után sikerült elintéznie”.

Szó volt arról is, hogy miért az Európai Néppárthoz szeretnének majd csatlakozni az Európai Parlamentben. „Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben, és ne adj Isten, még akár más intézményekben is.”

Arról is beszélt, az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz nem kell megvárni egy esetleges 2026-os kormányváltást: sok minden múlik azon, mennyire fog jól szerepelni a Tisza Párt, illetve rosszul a Fidesz a mostani választáson. – Akkor ők is fel fogják ismerni, hogy valószínűleg lépéskényszerben vannak. És akkor nem lesz az a kivagyi és az a magas lóról beszélés, ami jellemzi őket egyébként 14 éve, de az utóbbi 3-4 évben abszolút – vélte.

A politikust azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy „bűnben fogantként” jellemezte a Momentumot. Válaszában úgy fogalmazott, „valószínűleg 2024-ben nehezen rendeztünk volna olimpiát”. De szerinte levágták a mondat egyik felét, és ő azt mondta, hogy „neki magánszemélyként, Magyar Péterként nagyon nem esett jól, hogy valaki úgy gründol egy politikai pártot, hogy valami ellen.” Egyébként a kormány hibájának tartja, hogy „kifarolt ebből”, nem kampányolt az olimpia mellett, például nem ütköztették a szakmai érveket sem, ő ezen 2017-ben fel is háborodott akkor.

Szóba került Soros György is, és Magyar úgy fogalmazott, lehet, hogy ő a hibás emiatt az egész Soros-kampány miatt. – Ugyanis én voltam ott az Európai Parlamentben, 2015-ben, azt hiszem, amikor Soros György előterjesztette ezt a fantasztikus elképzelését, hogy hitelt kell felvennie Európának és segítenie kell a migránsok befogadását – mondta. Így lehetségesnek tartotta, hogy ha kicsit másképp írja meg az erről szóló jelentést, akkor nem látja meg benne a kormánypropaganda a lehetőséget. Úgy vélte, „Soros tesz jót is és rosszat is”, de az sok, amit Soros szervezetére épített a kormánypropaganda.

Címkék: Magyar Péter