Magyar Péter: Talán a Holdról nem, de a Karmelitából biztosan látszani fog az eredményünk

Magyar Péter: Talán a Holdról nem, de a Karmelitából biztosan látszani fog az eredményünk

Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leadta szavazatát vasárnap délelőtt Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke is a XII. kerületben. A voksolása után elmondta, hogy négy szavazólapot vett fel – az európai parlamentit, a polgármesterit, az önkormányzati jelöltit, illetve a fővárosi listásat –, főpolgármesterre nem szavazott, mert mint korábban mondta, nem tud választani a jelöltek között.

Magyar Péter szavai szerint a mai napon az emberek választhatják a múltat vagy jövőt. Az elmúlt húsz évben Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc tönkretette az országot, az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb állama lettünk, lerohasztották az egészségügyet és az oktatást. – Ezt a múltat zárjuk le és kezdjünk más jövőt – mondta, hozzátéve, hogy a Tisza Párt „nem korrupt, levitézlett, idegen nyelvet nem beszélő” képviselőket ajánl. Arra biztatott mindenkit, hogy „ne féljenek, a szavazófülke magányában bárkire voksolhatnak, bárhogyan is zsarolják őket, nyomasztják a fideszes földesurak vagy éppen alispánok, főispánok, ne engedjenek ennek a nyomásnak, ne adják el a szavazatukat”. Nagyon fontosnak nevezte a választást, amelyen elmondhatják az emberek, hogy eddig és ne tovább, ma már nincs hova hátrálni.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett, Magyar Péter úgy fogalmazott: „talán a Holdról nem, de a Karmelitából biztosan látszani fog” az eredményük. Megismételte, hogy a NER-t nem most fogják leváltani, ez egy „maratonba oltott hosszútávfutás”. – A Tisza Párt lesz az egyetlen olyan kihívó, amely ténylegesen le tudja váltani – fűzte hozzá.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!