Magyar zászlóval takarták le a Szabadság téri szovjet emlékművet a momentumosok

Magyar zászlóval takarták le a Szabadság téri szovjet emlékművet a momentumosok

Magyar zászlóval takarta le a Szabadság téri szovjet emlékművet a Momentum (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gerillaakciót hajtott végre a Momentum: szombaton a Szabadság téri szovjet emlékművet takarták le egy nagy magyar zászlóval – jelezték a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményükben. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke erről videót is közzétett a Facebook-oldalán:


Bedő Dávid és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselői elmondták, hogy az emlékmű azért hazug, mert felszabadítóként állítja be a megszálló szovjet csapatokat, holott pontosan tudjuk, az elnyomás volt a céljuk. A képviselők szerint ez a szobor nem csak a múltat, hanem a jelent és a jövőt is hazug módon próbálja lefesteni.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc hozzátette: „1956-ban a magyar városok lövetése, bombázása jelezte, hogy a szovjetek bármire képesek, hogy megtörjék a magyarok szabadságigényét. Ma pedig egy olyan október 23-a előtt állunk itt, amelyen a kormány jóvoltából tele van az ország ízléstelen, az agresszor Oroszország elleni szankciókat bombaként ábrázoló hazug plakátokkal”.