Már 15 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak

Már 15 ezren jelentkeztek szavazatszámlálónak

Szavazatszámlálás a parlamenti választás után Budapesten, 2018. április 8-án (Fotó: Reuters/Leonhard Foeger)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már bőven több mint 15 ezer ember jelentkezett szavazatszámlálónak a jövő évi országgyűlési választásokra – ezt mondta az ATV Híradójának az MSZP pártigazgatója. Molnár Zsolt tájékoztatása szerint haladnak a 20 ezer felé.

Az ellenzéki pártok a 2018-as választások után – amikor a szavazókörök jelentős részében nem volt ellenzéki szavazatszámláló – nagy erőfeszítéseket tesznek arra, hogy jövő tavasszal minden választókörben legalább két emberük legyen. – A 2022. évi országgyűlési választások tisztasága szempontjából alapvető fontosságú, hogy minden szavazókörben legyen két olyan felkészült szavazatszámláló, aki független a kormánypártoktól – közöték korábban az együttműködő ellenzéki pártok. A céljuk az, hogy „elejét vegyük a választásokon elkövetett visszaéléseknek és szabálytalanságoknak”.

 

Korábban már jelezték, hogy megszületett a 20k22 projekt, amely segíti a hatpárti közös toborzást, a jelentkezők képzését és delegálását, továbbá biztosítja az esetleges választási incidensek összegyűjtését, valamint a szavazóköri eredmények alternatív összesítését.