Már el is ítéltek egy hajléktalant, egy padon ült

Már el is ítéltek egy hajléktalant, egy padon ült

Képünk illusztráció (Fotó: Torkos Matild)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elítélték az első hajléktalant a hétfő óta hatályos jogszabályok alapján – számolt be róla a 444.

A férfi Gödöllőn egy padon ült kedden. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat, ezt nem is tagadta, majd miután közölte velük, hogy nem akar hajléktalanszállóra menni, hanem inkább a közeli Erzsébet parkban aludna, bevitték a rendőrkapitányságra, szabálysértési őrizetbe helyezték, ahonnan ma bilincsben a Gödöllői Járásbíróságra szállították.

Kirendelt védője szerint a férfi nem egy problémás személy. Korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását. Nagyon rossz fizikai állapotban van. Ismerik Gödöllőn, vannak, akik visznek neki néha ételt.

Cserét ajánlanak a politikusoknak a hajléktalanok - Magyar Hang

„Ezek az emberek már olyan betegségekkel, mentális problémákkal és sokszor függőségekkel küzdenek, hogy lehetetlen egyik napról a másikra szállóba parancsolni őket.”

Szerdán a bíróságon védője szerint azzal indokolta, hogy nem akar szállóra menni, hogy ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is.

A gyorsított szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra, de az eljáró bírósági titkár csak figyelmeztetésben részesítette. A férfinak 20 ezer forint szabálysértési költséget is meg kellene fizetnie. A holmijait átmenetileg ugyan elvették a rendőrök, de azt ma a tárgyalás végén visszakapta. Az ítéletet mindenki elfogadta.

Szent Labre Benedek siratja Magyarországot - Magyar Hang

Elmesélek egy történetet. Hogy mit jelent hajléktalannak lenni, és hogy milyen könnyű fedél nélkül maradni.

Az ügyvéd szerint az eljárásban nem derült ki egyértelműen, hogy a rendőrök mikor figyelmeztették volna a férfit, az új törvény szerint ugyanis csak akkor indítható eljárás hajléktalanság miatt, ha 90 napon belül 3 alkalommal figyelmeztetnek valakit ezért a rendőrök.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.