Már Pest megyében jár a Tudásmenet

Már Pest megyében jár a Tudásmenet

Megérkezett a Tudásmenet Aszódra. Fotó: Pedagógusok Szakszervezete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megérkezett Pest megyébe a Pedagógusok Szakszervezete, a noÁr Mozgalom és a Tanítanék Mozgalom által szervezett Tudásmenet, amelybe a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is bekapcsolódott. Hat nap alatt Miskolctól Budapestig gyalogolnak a résztvevő tanárok és támogatóik, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira.

A Pest megyei Aszódról jelentkezett be pénteken délelőtt Tudásmenet egyik szervezője, a Pedagógusok Szakszervezete. A menetelés még hétfőn, Miskolcról indult, és szombaton érkezik meg Budapestre, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz – ebből az iskolából rúgtak ki először pedagógusokat azért, mert polgári engedetlenséget, vagyis jogszerűtlen sztrájkot vállaltak, miután a kormány jelentősen szűkítette a jogszerű pedagógussztrájk lehetőségét. 

A résztvevők a közoktatás problémáira hívják fel a figyelmet a meneteléssel. Miskolcról hat nap alatt érnek Budapestre, 180 kilométert tesznek meg. A túrához csak bizonyos szakaszokra csatlakoztak egyes résztvevők, köztük politikai szereplők is, mint Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője.

A menet érkezésére közös tüntetéssel készül a Tanárok a tanárokért csoport és az ADOM Diákmozgalom 16 órától budapesti Munkácsy Mihály utca és a Podmaniczky utca kereszteződésénél, a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt.

A felszólalók között lesznek a Tudásmenet szervezői, diákok, kirúgott tanárok, szakszervezeti képviselők és a Tanítanék Mozgalom is. Várják azokat is, akik csatlakoznának a Tudásmenet budapesti szakaszához, erre 11 órakor a cinkotai MOL kútnál 14:30-kor a Kerepesi út és az Örs Vezér tér által határolt parkos részen lesz lehetőség a szervezők közlése szerint. A menet együtt vonul majd a tüntetés helyszínére.