Marad a télen szokatlan időjárás

Marad a télen szokatlan időjárás

Fotó: Tony Wallström/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sem a télen megszokott hideg dominálja az időjárásunkat – ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint kedden délelőtt csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, de az ország keleti felében borult, párás marad az idő. Napközben északnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet növekedése, amelyben időszakos vékonyodások előfordulhatnak. Számottevő csapadék nem valószínű, esetleg szitálás, gyenge eső alakulhat ki. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Estétől újból párássá válik a levegő, köd is képződhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, azonban a tartósan borult északi, északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook oldalán még hétfőn azt írta, hogy a mai nap egy legyengülő hidegfront érkezik, mögötte annyival érkezik hűvösebb levegő a Kárpát-medencébe, hogy a melegrekordok sora megszakadjon, de még így is bőven a sokévi átlag fölötti hőmérséklet várható a folytatásban is.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.