Markáns hidegfront jön, hétvégén országszerte lehűl a levegő

Markáns hidegfront jön, hétvégén országszerte lehűl a levegő

Hidegfront jön a hétvégén (Országos Meteorológiai Szolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek este az eddigieknél erősebb hidegfront éri el az országot, amelynek hatására országszerte lehűl a levegő és többfelé csapadék is várható – közölte Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerdai videójában.

A meteorológiai szolgálat YouTube-csatornáján közzétett videóban kifejtette: csütörtökön még országszerte sok lesz a napsütés. Legfeljebb ország északnyugati területein, illetve az Északi-középhegységben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, de jelentős csapadék nem várható. A minimumok 12 és 21, a maximumok 30 és 36 fok között alakulnak.

https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/posts/pfbid04VF8agTNH92PnqHvhpr9GzKDkPDJNbRTTGPTgbkCgfmRTZypdXZhUbfCL31QXgXpl

Pénteken is hasonló idő várható 31-37 fokos csúcsértékekkel. Ekkor viszont már az országtól nyugatra ciklon kezd „kimélyülni”, és ennek frontja péntek este megközelíti a Kárpát-medencét is. A front hatására többfelé várható zápor, zivatar. Továbbá a szél is megerősödik és országszerte visszaesik a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint szombaton 24 és 34, vasárnap már 22 és 28 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Simon Gergő videójában azt mondta: a hidegfront a jövő hét első felében „még érzékelteti magát”, de a hét második felétől ismét erősödik a felmelegedés, és országszerte 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

 

Címkék: hideg, lehűlés