Márki-Zay Péter: Állását veszíthetné sok parlamenti képviselő is

Márki-Zay Péter: Állását veszíthetné sok parlamenti képviselő is

Márki-Zay Péter (Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az országgyűlési képviselőket állította párhuzamba a pedagógusokkal, különösen az elbocsátott tanárokkal Márki-Zay Péter.

Az ellenzéki politikus Orbán Balázs múlt heti interjúját vette alapul. A miniszterelnök politikai igazgatója ugyanis az Indexnek úgy fogalmazott a kirúgott tanárokról, hogy „a törvények értelmében azt, aki nem megy be a munkahelyére, el kell bocsátani, nem lehet mérlegelni”. Szavai szerint Magyarországon mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, szabadon sztrájkolhat, de ettől függetlenül a munkahelyre be kell menni, és a munkát el kell végezni.

Márki-Zay Péter szerint ezen logika alapján hamar állását veszítené sok országgyűlési képviselő. Felidézte, hogy egy honatya fizetése (ha csak egy bizottságban van benne, akkor már) havi 1 millió 580 ezer forint, amely az idei évtől átlagosan 230 ezer forinttal emelkedik. Ezzel szemben egy kezdő pedagógus fizetése nagyjából 200 ezer forint. – Ezek után el kellene gondolkodni, hogy kiktől is érdemes inkább megválni abban az esetben, ha nem mennek be a munkahelyükre – írta a hódmezővásárhelyi polgármester.