Márki-Zay Péter február 16-án tart miniszterelnök-jelölti évértékelőt

Márki-Zay Péter február 16-án tart miniszterelnök-jelölti évértékelőt

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő hét szerdán, február 16-én fog miniszterelnök-jelölti évértékelőt tartani Márki-Zay Péter – mondta el maga az összellenzéki miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este. A politikuson kívül Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt kormányfő is tart évértékelőt február 11-én, illetve Orbán Viktor miniszterelnök is február 12-én.

A köztársaságielnök-választással kapcsolatban elmondta, a hétvégén beszélt Iványi Gáborral, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökével, aki nem zárkózna el a feladattól. Ugyanakkor ő személyesen a másik két jelöltet is támogatná (akiket nem nevezett meg), sőt azt is mondta, felmerült már négy, de öt név is. Márki-Zay megjegyezte: mindenki, akinek nem Orbán Viktor-feliratos a fülbevalója, alkalmasabb lenne a tisztség betöltésére.

Márki-Zay Péter egyébként megkérdezte Bige László milliárdos vállalkozót azzal kapcsolatban, hogy Mészáros Lőrinccel tízmilliárdos üzletet kötött. Bige azt felelte neki, semmilyen közvetlen üzleti kapcsolat nincs köztük, de az üzletkötőik rendszeresen tárgyalnak egymással. Hogy nem vet-e rossz fényt az ellenzékre, hogy a támogatójuk Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégekkel tárgyal, úgy felelt: sok olyan támogatójuk van, akik közel állhatnak a Fideszhez, ők ebből a szempontból nem tudnak válogatni. Márki-Zay elmondása szerint egyébként Bige nagyjából 10 millió forinttal támogatta őket eddig.

A műsorban elhangzott az is, hogy a kormányfőjelölt Erdélybe is szeretne elutazni a kampánya során, és kérte is a kollégáit, hogy szervezzék meg. Szerinte a magyar a magyart szeresse és támogassa pártszimpátia nélkül, ezért megígérte: úgy fogják támogatni a külhoni magyarokat, hogy nem várnak el tőlük állásfoglalást.