Márki-Zay Péter: Piros pont Lázár Jánosnak

Márki-Zay Péter: Piros pont Lázár Jánosnak

Márki-Zay Péter és Lázár János (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A politikai kultúraváltás jegyében mindig elismertem a politikai ellenfelek eredményeit, sikereit, most is ezt teszem – erről írt közösségi oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, volt összellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki „piros pontot” adott Lázár János építési és közlekedési miniszternek, a térség kormánypárti képviselőjének.

Márki-Zay dicséretének apropója, hogy május elsejével vármegye- és országbérletet vezetnek be a vasúti és autóbuszos közlekedésre. Ez a politikus szerint „egy régóta időszerű és gazdaságilag-környezetvédelmileg is racionális megoldás, itt végre nem az egyéni, hanem a közösségi érdekek domináltak, bravó!”. – Hódmezővásárhelyen mi éppen ebben a szellemben újítottuk meg a városi buszközlekedést, amit ugyanez a Lázár János minden erővel igyekszik ellehetetleníteni, pedig remekül kiegészíti a tram-train Vásárhelyt Szegeddel összekötő menetrendjét. Nálunk egy évi 2000 forintos városkártyával teljesen ingyenesek az alacsonypadlós, környezetbarát, óránkénti ütemes menetrenddel és félórás átszállási lehetőségekkel megszervezett buszjáratok, melyek ennek köszönhetően egyre népszerűbbek (...) – állította a polgármester. Arra is kitért, a közösségi közlekedés nemcsak olcsóbb, de kevésbé környezetszennyező is, mint mindenkinek autóval járni. Utóbbit szerinte sok vásárhelyi nem is teheti meg – már csak a benzinárak miatt sem.