Márki-Zay Péter visszalép Karácsony Gergely javára?

Márki-Zay Péter visszalép Karácsony Gergely javára?

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előválasztás első eredményeinek közlése után sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője, és – hangsúlyozva, hogy a pontos erőviszonyok még nem ismertek – azt sejtette: jó eséllyel megszerezte a harmadik helyet az előválasztás első fordulójában.

Az esetleges visszalépésekről szóló kérdésekre azt mondta, „mindkét lehetőség felmerül”, azaz az is, hogy ő lép vissza Karácsony Gergely javára és az is, hogy a főpolgármester támogatja őt a második fordulóban. 

Ezt azzal indokolta, hogy a jelöltek abban maximálisan egyetértenek, hogy közösen kell tovább menni és Orbán Viktor legmegfelelőbb kihívóját kell kiválasztaniuk.

Márki-Zay Péter most nem említette, de korábban többször is jelezte, hogy Dobrev Klára szerinte nem tudná legyőzni a jelenlegi miniszterelnököt.

Jelennek adott interjújában például azt mondta: bár „rendkívül tehetségesnek és szorgalmasnak tartja”, retteg attól, hogy mi lesz, ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást. – A Fidesz számára a legkényelmesebb jelölt nyilván Dobrev lenne - fogalmazott Márki-Zay Péter.