Matolcsy György az Egyesült Államok nagykövetével ebédelt

Matolcsy György az Egyesült Államok nagykövetével ebédelt

Matolcsy György a parlament gazdasági bizottságának ülésén 2022. december 5-én (Fotó: Tordai Bence Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke munkaebéden találkozott David Pressmannal, az Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetével – tájékoztatta a jegybank kedden az MTI-t. A közleményben felidézték, hogy a magyar-amerikai gazdasági, kereskedelmi, történelmi és kulturális kapcsolatok több mint 100 évre nyúlnak vissza. A két ország számtalan területen, különösen a biztonság, a gazdaság, az energia és a bűnüldözés területén működik együtt a közös nemzetközi célok elérése érdekében.

A felek az egyeztetés keretében áttekintették a magyar és amerikai gazdasági, valamint a kétoldalú pénzügyi kapcsolatokat és a további szakmai együttműködési lehetőségeket – közölték.

Matolcsy György jegybankelnök a találkozón kiemelte, hogy a jelenlegi bizonytalan gazdasági és geopolitikai helyzetben az erős bilaterális kapcsolatok elengedhetetlenek. Mindkét fél egyetértett abban, hogy szükséges a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további mélyítése és a folyamatos párbeszéd fenntartása – írta közleményében az MNB.