MÁV: két városnál is gázolt a vonat hétfőn, további késések várhatók

MÁV: két városnál is gázolt a vonat hétfőn, további késések várhatók

Képünk illusztráció! (Forrás: MÁVInform/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn reggel két helyen is gázoltak a vonatok – derült ki a MÁVINFORM posztjaiból.

 – A Kassáról Hatvanba tartó, Miskolcról 7:38-kor továbbindult Hernád InterCity (IC 189) elgázolt egy embert Mezőkövesdnél – írták. Így a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani. A gázolásban érintett IC utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják át a Miskolcról 8:33-kor továbbinduló Tokaj InterCityre (IC 682), amely megáll Mezőkövesd és Szihalom megállóhelyen is. Az átszállítás miatt várhatóan 9:05-től 9:40-ig a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok várakoznak.

A másik eset Felsőgödnél történt, itt egy a Nyugati pályaudvarról a Vácra 8:15-kor elindult vonat gázolt. – A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Göd és Vác között. A Budapest-Vác-Szob vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő – közölte a MÁVINFORM.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vasárnap kisiklott vonat miatt hétfőn a Keleti pályaudvar bizonytalan ideig nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. Vagyis hosszabb eljutási időre kell számítani. Hogy a Keleti helyett honnan indulnak az egyes vonatok, azt itt lehet megnézni. 

 

Címkék: MÁV