Média1: Elbocsátási hullám indul a Fidesz-közeli vidéki lapoknál

Média1: Elbocsátási hullám indul a Fidesz-közeli vidéki lapoknál

A Mediaworks regionális lapjainak karácsonyi címoldala. A változatosság gyönyörködtet (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A hvg.hu és a Media1 információi szerint a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) és az ebbe tartozó Mediaworks több megyei lapját is érintő elbocsátási hullám kezdődött – számolt be róla a Média1. A portál szerint ez még inkább a központi tartalmak felhasználásához és a helyi hírek csökkenéséhez vezet majd.

Nemrég a Szöllősi György főszerkesztette FourFourTwo című focis magazint és a City7 nevű városi lapot már bezárták, most viszont elbocsátottak embereket a hvg.hu szerint a Délmagyarnál és a Média1 szerint a Zalai Hírlap szerkesztőségében is hasonló lépést jelentenek be csütörtökön délelőtt.

A Média1-nek a KESMA / Mediaworks ügyeire rálátó forrásai arról beszéltek, hogy a leépítések mögött az áll, hogy a Mediaworksnél megvizsgálják, hogy mely lapok lennének életképesek állami hirdetések nélkül, piaci alapon. Egyik forrásuk azt sem tartja kizártnak, hogy fájdalmas lépésekre nem is csak a megyei lapoknál kerül sor, „pláne egy olyan helyzetben, amikor Magyarország költségvetésében akkora lyukak tátonganak, hogy különböző különadókat vet ki az Orbán-kormány”. 

Ugyan nem a KESMA-hoz tartozott, de júliusban bezár a szintén kormányközeli Pesti TV is.