Média1: Elbocsátási hullám indul a Fidesz-közeli vidéki lapoknál

Média1: Elbocsátási hullám indul a Fidesz-közeli vidéki lapoknál

A Mediaworks regionális lapjainak karácsonyi címoldala. A változatosság gyönyörködtet (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A hvg.hu és a Media1 információi szerint a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) és az ebbe tartozó Mediaworks több megyei lapját is érintő elbocsátási hullám kezdődött – számolt be róla a Média1. A portál szerint ez még inkább a központi tartalmak felhasználásához és a helyi hírek csökkenéséhez vezet majd.

Nemrég a Szöllősi György főszerkesztette FourFourTwo című focis magazint és a City7 nevű városi lapot már bezárták, most viszont elbocsátottak embereket a hvg.hu szerint a Délmagyarnál és a Média1 szerint a Zalai Hírlap szerkesztőségében is hasonló lépést jelentenek be csütörtökön délelőtt.

A Média1-nek a KESMA / Mediaworks ügyeire rálátó forrásai arról beszéltek, hogy a leépítések mögött az áll, hogy a Mediaworksnél megvizsgálják, hogy mely lapok lennének életképesek állami hirdetések nélkül, piaci alapon. Egyik forrásuk azt sem tartja kizártnak, hogy fájdalmas lépésekre nem is csak a megyei lapoknál kerül sor, „pláne egy olyan helyzetben, amikor Magyarország költségvetésében akkora lyukak tátonganak, hogy különböző különadókat vet ki az Orbán-kormány”. 

Ugyan nem a KESMA-hoz tartozott, de júliusban bezár a szintén kormányközeli Pesti TV is.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.