Még a számonkérés előtt lemondott a dörgicsei polgármester

Még a számonkérés előtt lemondott a dörgicsei polgármester

Dörgicse látképe a Balatonnal 2018. október 3-án. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azonnali hatállyal lemondott posztjáról Jánó Levente, a Veszprém megyei Dörgicse független polgármestere – közölte Krámli János, Balatonfüred közös önkormányzati hivatalának osztályvezetője kedden az MTI-vel.

A településvezető családi és egészségi okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását múlt hét csütörtökön.

Az időközi választást a veszélyhelyzet megszűnését követő tizenöt napon belül kell kitűzni az ezt követő hetvenedik és kilencvenedik nap közötti időszakra. Az Országgyűlés hétfőn 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ez azt jelenti, hogy már csak jövőre lehet időközi önkormányzati választást tartani.

Az önkormányzatot jelenleg Deák Attila független alpolgármester ügyvivőként vezeti.

A valódi ok a múlt hét péntekre meghirdetett, de aztán elmaradt lakossági fórum lehetett, amelyen kemény számonkérés várt volna a településvezetőre – értesült helyi forrásokból a 24.hu.

Több civil szervezet és hangadó csoport elégedetlen volt a polgármester ténykedésével, illetve az aktuális ügyekkel kapcsolatos tájékoztatással. A csoportok nyomására az önkormányzat meg is hirdette a falugyűlést, amelyre múlt szerdáig kellett beküldeni a kérdéseket.

A lakók különösen gazdálkodási kérdésekre, többek között az önkormányzat pénzügyeire kérdeztek volna rá, továbbá a pályázatok helyzetét feszegették volna. A válaszok előkészítésére csütörtökön ült össze a képviselő-testület, de ezen végül csak a Jánó feladatkörét a választásokig átvevő Deák Attila független alpolgármester személyét jelölhették ki – foglalta össze a portál.

 

Címkék: , Dörgicse

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Hirdetés

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast: Mék Hungary grét agén