Megbüntették a védőnőt, mert mesefigurák kerültek a gyermekorvosi rendelő falára

Megbüntették a védőnőt, mert mesefigurák kerültek a gyermekorvosi rendelő falára

Kifestették a gyermekorvosi rendelő falát Kőszegen, a polgármesternek nem tetszett (Fotó: Összefogás Kőszegért Egyesület / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába dobták fel vidám mesefigurák rajzaival lelkes önkéntes festők a kőszegi Egészségház gyermekorvosi rendelőjének falait, de ez nem igazán nyerte el a város fideszes polgármesterének, Básthy Bélának a tetszését. Az ügyben így belső vizsgálat indult, aminek eredményeképpen figyelmeztetést kapott egy védőnő – írja az Úgytudjuk.

Felidézték: még augusztusban történt a festés, ám ezt követően Básthy nehezményezte, hogy „az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat”. Ezért a polgármester vizsgálatot rendelt el, aminek eredményéről most megkérdezte az Úgytudjuk.

A városvezető válasza szerint a belső vizsgálata során megerősítették, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. – A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy átgondolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesítette a munkavállalót – írta válaszában Básthy.