Megfojtotta apját, vádat emeltek ellene

Megfojtotta apját, vádat emeltek ellene

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emberölés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki korábban többször is súlyosan bántalmazta az édesapját, majd 2021 szeptemberében megfojtotta – közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

A vádirat szerint – a korábban szüleivel lakó – 34 éves férfi és az édesapja évek óta rossz viszonyban éltek, ez idő alatt a férfi többször is olyan súlyosan bántalmazta az apját, hogy az egyszer életveszélyes sérülést, máskor súlyos testi sérülést szenvedett. A vádhatóság leírása szerint a férfi viselkedése miatt a szülei elköltöztek otthonukból, az apa csak az állatok gondozása miatt járt haza. 2021. szeptember 3-án este az édesapa a karcagi házukhoz a kutyák etetése miatt érkezett. Találkozott fiával, és miután aznap már mindketten ittak, veszekedni kezdtek, ami verekedéssé fajult.

A férfi az apját ököllel úgy megütötte, hogy az elesett, majd bemenekült a lakóházba, ahová a fia követte. Ezután a két férfi a hálószobában dulakodott, az ágyra estek, úgy, hogy a fiú az apja fölé kerekedett, majd  megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg az édesapja már nem mozdult – írták. Az apa fulladás következtében pár percen belül életét vesztette. A fia a környező bozótosban éjszakázott. Másnap hajnalban tért vissza, és a 112-es segélyhívón orvosi segítséget kért.

Az ügyészség a férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt, továbbá javasolta a bíróságnál, hogy a férfi ne legyen feltételes szabadságra bocsátható. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, miközben a vádlott letartóztatásba került – tette hozzá a főügyészség.

(MTI)

Címkék: gyilkosság