Meggyilkoltak egy 29 éves budapesti férfit

Meggyilkoltak egy 29 éves budapesti férfit

Az áldozat autója (Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nap alatt elfogta a rendőrség egy gyilkosság feltételezett elkövetőjét – számolt be róla a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösségi oldalán szombaton

Mit írták, pár napja eltűntként kerestek egy fiatal férfit, aki egy ezüstszürke Mercedes-el ment el otthonról, majd többet nem jelentkezett. Az ügyből emberölési nyomozás lett, a budapesti életvédelmi nyomozók egy 30 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével.

Felidézték, a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányságán 2023. november 30-án egy férfi tett bejelentést, hogy testvére előző nap délután elment otthonról, de azóta elérhetetlen, nem tudja, hol tartózkodik, és a telefonját sem veszi fel. A kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a férfi eltűnése miatt a körözést, és megkezdte a férfi felkutatását. Az adatgyűjtés során felmerült a gyanúja annak, hogy az eltűnt 29 éves férfi bűncselekmény áldozata lett, ezért az eljárásba bekapcsolódtak a BRFK életvédelmi nyomozói is.

Az adatgyűjtés során látókörbe került az eltűnt férfi egyik ismerőse is, akit a BRFK Célkörözési Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói Budapesten, a IX. kerületi Tűzoltó utcában 2023. december 1-jén délelőtt elfogtak; majd előállították és a körözési eljárás keretén belül kihallgatták.
Közben az életvédelmi nyomozók és a ferencvárosi rendőrök együtt egy Budapest környéki ingatlan udvarán megtalálták az eltűnt férfi autóját, és a ház melléképületében a férfi holttestét is. A Budapest Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, és a nyomozók a helyszínen szemlét tartottak.

A BRFK életvédelmi nyomozói a feltételezett elkövetőt, a 30 éves budapesti férfit emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de vallomást nem tett. A kihallgatás végén K. Richárdot a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

Címkék: gyilkosság