Meghalt egy dél-koreai dolgozó egy iváncsai építkezésen

Meghalt egy dél-koreai dolgozó egy iváncsai építkezésen

Megkezdődtek a munkálatok a leendő akkumulátorgyár területén Iváncsán (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt egy dél-koreai állampolgárságú dolgozó péntek este egy Iváncsán épülő gyár területén – számolt be róla a Telex. A halálos balesetet a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

A portál megkeresésére közölték, hogy január 13-án 21 óra előtt érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy dél-koreai állampolgár balesetet szenvedett Iváncsa, 9. út 21. szám alatti címen, és a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják.

A Telex szerint az Iváncsán épülő akkumulátorgyár területén történt a haláleset. A gyár a dél-koreai tulajdonú SK Innovation számára épül 135 hektáron a Market Építő Zrt. kivitelezésében. A portál megkereste mindkét céget, de eddig egyiktől sem érkezett válasz.

Mint a Telex felidézi, Iváncsán nem ez az első munkahelyi baleset: 2022. május 11-én is meghalt egy munkás az ottani Ipari Park területén, az 52 éves férfire munkavégzés során rázuhant az általa vezetett hidraulikus emelőgép. 2023. január 8-án pedig egy 39 éves szlovák állampolgárságú férfi egy targoncával elütött egy 38 éves, szintén szlovák állampolgárságú férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.