Megint riasztás van érvényben az ország nagy részén

Megint riasztás van érvényben az ország nagy részén

Zivatarlánc felhőzete Nagykanizsa felett 2020. március 3-án, képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napsütéses meleg és heves zivatar egyaránt előfordulhat a hét első napján – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint közepesen és erősen felhős idő lesz a jellemző, de emellett összességében több órára kisüt a nap. A legtöbb napsütés az Alföld déli és keleti részén valószínű.

Többfelé várható ugyanakkor eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A nyugati országrészt leszámítva az országra citromsárga, azaz a legenyhébb fokú figyelmeztetést adták ki, mert délelőttöl (egy hajnali, reggeli átmeneti szünet után) nagyobb eséllyel és nagyobb számban előbb az ország keleti, majd déli részein alakulhatnak ki zivatarok. Ezek részeként helyenként akár 50 milliméter feletti csapadék is hullhat rövid idő alatt, illetve nagyobb méretű jég és viharos széllökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a hűvösebb.