Megnyílt a Sándor-palota a nagyközönség előtt

Megnyílt a Sándor-palota a nagyközönség előtt

Érdeklődők a Sándor-palota Tükörtermében 2022. május 14-én. Ezen a napon tartották Novák Katalin köztársasági elnöki beiktatását az Országház előtti Kossuth téren; a beiktatási program részeként látogatható a klasszicista palota épülete, az államfő hivatala. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megnyílt a Sándor-palota a nagyközönség előtt szombaton a budai Várban Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási ünnepsége alkalmából.

Az MTI beszámolója szerint a nyílt délutánon az érdeklődők megtekinthették a Szent György téri épület termeit, egyebek mellett a Kerek-szalont, az Empire-kisszalont, a Gobelin-termet, a Mária Terézia-szalont, a Tea-szalont és az elnöki tárgyalót, valamint kisétálhattak a teraszra. Volt, aki magával a köztársasági elnökkel is találkozhatott.

A látogatók, akiket 10-15 fős csoportokban engedtek be, megismerkedhettek a termek történetével, megtudhatták, hol fogadják a hazánkba érkező államfőket, hol adják át a nagykövetek megbízólevét, megtekinthették a festményeket és egyéb tárgyakat, fotózhattak.

A Sándor-palota kommunikációs igazgatóságának tájékoztatása szerint eddig mintegy 5500-an tekintették meg az épületet.