Megteltek a parkolók Dobogókőnél

Megteltek a parkolók Dobogókőnél

Havazás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már szombat reggel 8 órára megteltek a parkolóhelyek a kirándulók autóival Dobogókőn, ahová rengetegen érkeztek, ezért célszerű az útnak indulóknak a tömegközlekedést választani – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Felhívták a figyelmet: az országban, főleg a magasabban fekvő helyeken esett intenzíven a hó az elmúlt napokban, ezért sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont jelentős torlódásokat is okoz. Azt írták, hogy a Pest vármegyei Dobogókőn, ahol a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon. A térség közútjainak burkolata egyébként végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a várható havazás és a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek el a szűkebb mellékúti szakaszokon. A közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe lehetőleg tömegközlekedési eszközökkel utazzon.

Kitértek arra is, hogy a kidőlt fák és a leszakadt ágak miatt a Kékestetőre vezető két mellékutat már péntek este lezárták a szakemberek a közlekedők biztonsága érdekében, és a Miskolc és Felsőtárkány közötti útszakaszon is teljes a lezárás, mert ott is kidőlt fák nehezítik a közlekedést. Az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

Címkék: parkolás, Dobogókő