200-zal száguldott és többször rendőrautóknak ütközött egy férfi, még jogosítványa sem volt

200-zal száguldott és többször rendőrautóknak ütközött egy férfi, még jogosítványa sem volt

Az M2-esen elfogott gyorshajtás elkövetője 2023. augusztus 1-jén (Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el egy férfival szemben, aki kedden autójával a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg és több alkalommal szolgálati gépjárműnek ütközött Pest megyében egy autóúton – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint – amely nem említi, hogy hol történt az eset – a szolgálatban lévő rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, ennek során hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy férfit, aki ezeket figyelmen kívül hagyva, esetenként óránkénti 200 kilométeres sebességgel hajtott. A menekülő férfi előzés közben nekiütközött az egyik szolgálati járműnek, amely a leállósávba sodródott. Ezt követően az elkövető a másik rendőrautóval került egy vonalba, amelynek szintén nekikormányozta a gépkocsiját.

A rendőr, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett, így az üldözött sofőr az autójával a beton sávelválasztónak hajtott, ennek következtében a jármű bal első kereke kiszakadt. A leállósávban az egyik rendőrkocsi a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a járművéből. Ő ennek nem tett eleget, így kihúzták az autójából.

A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek” – írták. Az ügyészség kiemelte, hogy a férfi járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette autóját. Az ügyészség a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt – áll a közleményben.

Az üldözés Dunakeszi környékén, az M2-es autóúton történt, és felvétel is van az elfogásról

„Dolgozott az adrenalin”

„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom” – így emlékezett vissza a kedd reggeli eseményekre Gál Zsombor őrmester, a Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja a rendőrség Facebook-oldalának. Hozzátette: a rendszám nélküli, szürke kocsi követését még Vácon kezdte meg két kollégájával maga mellett. Nem volt ismeretlen számára, korábban többször kapta már közlekedési szabálysértésen, vagy éppen eltiltás hatálya alatt közlekedve – tudta, nincs jogosítványa.

Miután sikerült az üldözött autó elé kerülnie, manővereivel, lassítófékezéseivel a halálos tempót 50-60 km/h-ra vitte le. Az időközben érkező megerősítő egységgel immár két oldalról igyekeztek megállásra bírni N. Csabát. A szolgálati autó megsínylette a menetet, de végül megálljt parancsoltak a menekülőnek – írták.

Címkék: vádemelés