Menesztik Hoppál Péter kulturális államtitkárt

Menesztik Hoppál Péter kulturális államtitkárt

Hoppál Péter szavaz. A nép máshogy döntött. Fotó: Facebook/Dr. Hoppál Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index arról számol be, hogy menesztik a Kulturális és Információs Minisztérium államtitkárát, Hoppál Péter. Hoppál alig fél évig töltötte be ezt a pozíciót az akkor alakult minisztériumban, Csák János miniszter alá rendelve.

Hoppál helyére Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője kerülhet, aki már volt helyettes államtitkár. A személycsere majd csak jövő februárban válik hivatalossá.

Természetesen Hoppál sem fogja az út szélén találni magát. Azért váltják le, hogy egy újabb, talán kormánybiztosi pozíciót tölthessen be, ami több vidéki munkával fog járni.

Hoppál számos tisztséget betöltött eddigi NER-pályafutása során: volt pécsi önkormányzati képviselő és frakcióvezető, az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projektet felügyelő bizottság vezetője, parlamenti képviselő, Fidesz-szóvivő, majd az Emmi államtitkára is, később a parlament kulturális bizottságának alelnöke és az Emmi miniszteri biztosi posztját is betöltötte.

Címkék: Hoppál Péter