Mentők vittek állásinterjúra egy vak férfit

Mentők vittek állásinterjúra egy vak férfit

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy vak férfi vidékről érkezett Budapestre állásinterjúra, de miután lemerült a telefonja, nem talált oda a megadott címre. A mentők éppen arra tartottak, ezért elvitték magukkal – derült ki az Országos Mentőszolgálat bejegyzéséből.

Beteghez sietve vette észre az egyik mentő sofőrje azt a 45 év körüli vak férfit, aki a járda szélén álldogált az egyik forgalmas úton – írta az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában. Az ellátás után ugyanazon az úton haladtak visszafele, a férfi változatlanul ott várakozott, fehér botját kezében tartva. A mentők megálltak és érdeklődtek, segíthetnek-e valamiben.

Kiderült, a férfi Borsod megyéből érkezett a fővárosba és a telefonján levő applikáció segítségével tájékozódva sietett volna állásinterjúra. Ugyan korábban indult, a készülék lemerült, az arra sétálók pedig nem tudták útbaigazítani. Miután a cím útba esett a mentőállomás felé, egyeztettek a mentésirányítással, és végül mentővel vitték állásinterjúra a látásképtelen férfit.