Mészáros Lőrinc cége leállította a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását

Mészáros Lőrinc cége leállította a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását

Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa Budapesten 2022. december 8-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Határozatlan időre felfüggesztette június 30-tól a V-Híd a Szeged–Röszke vasútvonal felújítási munkálatait – értesült a Szabad Európa. Mészáros Lőrinc cége kivitelező fővállalkozóként vesz részt a projektben, a portál információi szerint az alvállalkozókat arról értesítették, hogy „a kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémák” miatt kell abbahagyni a munkát. Egyúttal arra utasították őket, hogy tegyék meg „a szükséges állagmegóvó, vagyonvédelmi, valamint balesetvédelmi és biztonságtechnikai intézkedéseket”​, ezt követően információik szerint teljesen levonulnak a munkaterületről.

A Szabad Európa emlékeztetett, hogy 2021 októbere óta zajlik a Szeged–Röszke vasútvonal felújítása, a korszerűsítés után elvileg jelentősen csökkenne a menetidő, a mostani 60 helyett 80–120 kilométeres óránkénti sebességgel is haladhatnak majd a vonatok.