Metropol: Nagyon olcsó lesz a sör, hát még a feles Szent István ünnepén

Metropol: Nagyon olcsó lesz a sör, hát még a feles Szent István ünnepén

Bányásznapi ünnepség 1959-ben, Ajkán (Fotó: Fortepan / Bauer Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Húsz forint a meleg lángos, éljen soká Kádár János” – szólt a Burzsoá Nyugdíjasok nevű punkzenekar ironikus dala, és úgy tűnik, az Orbán-kormány most már tényleg igyekszik felzárkózni az egykori időkhöz. A kormánypárti média szerint legalábbis az augusztus 20-i ünnepségek legyőzik a háborús inflációt, minden nagyon olcsó lesz, sőt, még annál is olcsóbb.

A Metropol nyomán az Origo is beszámolt róla, hogy meghökkentő árlista jutott a kezükbe, így az ünnepségeken 350 forint lesz a sör, „ilyen olcsón italt máshol nem lehet kapni”, IPA-ért pedig négyszázat kell majd fizetni. A Metropol úgy fogalmaz, „350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig augusztus 20-án az állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd egy korsó Borsodi Világos.”

A borok decijét kétszázért mérik majd, minőségi pálinkából 690 lesz egy feles, „de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához, annak csupán 590 forintot kell csak letennie a pultra.”

„Itt aztán nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlhaladni a rendezők” – hozott lázba mindenkit az ingyenesen terjesztett kormánypárti napilap honlapja.