Migránsokkal teli kocsijával ütközött fának egy embercsempész

Migránsokkal teli kocsijával ütközött fának egy embercsempész

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fának ütközött egy bolgár rendszámú gépkocsi vasárnap délelőtt a Csongrád-Csanád megyei Ruzsa külterületén – erről délután számolt be a rendőrség. A rendőrök kiérkezésekor a járműben nem volt senki, azonban a baleset helyszínének közelében az egyenruhások 12 külföldit találtak. Ők azt mondták, hogy mind az autó utasai voltak. Az ütközésben nyolcan megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

Az illegális migránsok közül magukat hatan afgán, hatan indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök ezért azokat, akik nem szenvedtek sérülést, – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépjármű vezetőjét a rendőrök jelenleg is keresik. A rendőrségi oldalon azt is közölték, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: migráció, rendőrség