„Minden idők legnagyobb adóemelése” – türelmet kérnek a könyvelők

„Minden idők legnagyobb adóemelése” – türelmet kérnek a könyvelők

Fotó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben kért türelmet Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) alelnöke. Ruszin Zsolt azt írta: a könyvelők kevesen vannak az ország „statáriális megadóztatásának végrehajtásához”.

„Minden idők legnagyobb adóemelése bontakozott ki az elmúlt hetekben, amit most már rezsiválság is kísér. A megnövelt adókat könyvelők vallják majd be, akik közül sokan katásként adóztak, az MKOE részéről az ő egzisztenciájukért is aggódunk” – írta a közleményben Ruszin Zsolt.

A könyvelők nevében visszautasított „minden bagatellizálást és találgatást arról, hogy hány perc alatt és mit lehet megoldania egy könyvelőknek” Szerinte elmúlt napokban minden könyvelő – az aktuális feladatai, vagy a szabadsága terhére – igyekezett tájékoztatást adni a kialakult helyzetről.

„A könyvelők számára nincs szó valódi üzleti lehetőségről, mert az ilyen kényszerkereslet mindig torz üzletmenethez vezet. Sajnos tudomásul kell venni, hogy kevesen vagyunk az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához, ezért türelmet szeretnénk kérni” – írta Ruszin Zsolt. 

Az új katatörvényt hétfőn nyújtották be a Parlamentnek, és kedden már rekordsebességgel el is fogadták, ami ellen azóta is mindennap tüntettek az emberek. 

Címkék: könyvelő, KATA