Minden közösségi alkalom szüneteltetését kéri a református egyház

Minden közösségi alkalom szüneteltetését kéri a református egyház

A nyírbátori református templom és a mellette álló, fából ácsolt, 1640 körül épített vaskos, zsindellyel fedett harangláb (Fotó: Marion Schneider/Christoph Aistleitner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház elnöksége arra kéri a gyülekezeteket, lelkipásztorokat és egyháztagokat, hogy szüneteltessenek minden egyházi alkalmat – tájékoztatta az egyház a Magyar Hangot. Ez vonatkozik többek között az istentiszteletekre, áhítatokra, jegyesoktatásra, bibliaórára, konfirmációelőkészítésre, ifjúsági alkalmakra, baba-mama körökre, egyházi testületi ülésekre.

Kérik, hogy a lelkészi hivatalban telefonügyeletet tartsanak, az egyházközségek az adminisztrációt online intézzék, temetésekkor csak a szűk család vegyen részt a szertartáson. Felhívják minden egyháztag figyelmét, hogy a reformatus.hu honlapunkon minden reggel online áhítatot tartanak, továbbá vasárnap délelőtt online istentiszteletet közvetítenek.

A gyülekezetek fiataljait arra buzdítják, hogy – akár a helyi önkormányzattal együttműködve, akár a gyülekezet szervezésében – segítsenek az időseknek a szükséges bevásárlásokban, nyújtsanak egymásnak segítséget gyermekeik megőrzésében.