Miniszterelnökség: egyetértési nyilatkozatot tett a magyar kormány és a WHO

Miniszterelnökség: egyetértési nyilatkozatot tett a magyar kormány és a WHO

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, miután együttműködési megállapodást írtak alá a Külgazdasági és Külügyminisztériumban folytatott találkozójukon 2021. augusztus 23-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetértési nyilatkozatot tett a magyar kormány és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a világméretű humanitárius válságokkal szembeni együttműködés és a válsághelyzeti orvosi ellátás előmozdításáról – tájékoztatta a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel. „A memorandum célja az együttműködés jövőbeni megkönnyítése többek közt a nemzetközi humanitárius segítségnyújtás és a fejlesztési együttműködés területén” – áll a közleményben.

Hangsúlyozták: a magyar kormány elkötelezett a humanitárius válságok enyhítése és a szükséget szenvedő emberek megsegítése mellett.

– A kormány határozott álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani. Ezért az elmúlt években a Hungary Helps Program keretében jelentősen hozzájárult Szubszaharai Afrika, Közel-Kelet és Dél-Ázsia fejlődő országaiban a természeti és emberi katasztrófa sújtotta közösségek megsegítéséhez humanitárius gyorssegélyezésével, ellátásával, rehabilitációjával és oktatási programok biztosításával. Ennek eredményeként a segítő Magyarország programja eddig több mint negyedmillió embernek tette lehetővé, hogy a migráció helyett az otthonmaradást válassza – közölte a Miniszterelnökség.