Miskolci pinceomlás – Ketten meghalhattak

Miskolci pinceomlás – Ketten meghalhattak

Gyertya (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valószínűleg két ember életét vesztette, miután ráomlott egy pince az ott dolgozó munkásokra szerda reggel Miskolcon – tájékoztatta Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője az MTI-t. Egyelőre két ember került elő a romok alól, ők „láthatóan olyan sérüléseket szenvedtek, amelyek összeegyeztethetetlenek az élettel”. A halál megállapítása azonban csak hivatalos eljárásban lehetséges, és a testeket még nem tudták kiszabadítani a beomlott pince romjai aló.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a police.hu oldalon azt közölte, hogy a pince három munkásra omlott rá; a férfiak felújítási munkálatokat végeztek, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a területet lezárta – írták, hozzátéve, hogy „az életjelet nem adó” férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, amelyeket még szerveznek.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.

Címkék: Miskolc, pince, pinceomlás