Molnár Áron Németh Szilárdnak: Ideje volt, hogy magába szívjon egy kis kultúrát

Molnár Áron Németh Szilárdnak: Ideje volt, hogy magába szívjon egy kis kultúrát

Fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szópárbaj alakult ki a Hadik című film forgatásán Molnár Áron színész, a noÁr mozgalom alapítója és Németh Szilárd honvédelmi államtitkár között. Molnár Áron a forgatáson kettejük kézfogása után számon kérte a politikust, és megjegyezte neki: „ideje volt, hogy magába szívjon egy kis kultúrát”.

A kormánypárt alelnöke nemrégiben Facebook-posztban reagált a történtekre. Mint írja: „A forgatáson a Gvadányi Józsefet játszó Molnár Áron is elém pattant, hogy bebizonyítsa – Hadik jobbkezének szerepe és szelleme ellenében – milyen jól bebiflázta a rólam szóló baloldali szövegkönyvet is”. Majd hozzátette: hasznosabb lenne, ha a fiatal színész a forgatási szünetekben inkább Petőfi Gvadányi-versét vagy a falusi nótárius budai utazásáról szóló könyvecskét böngészné, s nem a gyurcsányi pártpropagandából töltekezne.

Molnár Áron közösségi oldalára feltöltött videójában ehhez azt fűzi hozzá: a politikus bátornak nevezte a megszólalását, de szerinte a párbeszéd nem bátorság, hanem állampolgári lehetőség. Azt is hozzátette, hogy van, aki szerint semmi keresnivalója egy politikusnak a forgatáson, legyen az jobb vagy bal oldali, vagy független.