Mostantól ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

Mostantól ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

Okostelefon (Jonas Leupe / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása – közölte a működtető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családoknak és gyermekeknek idegen környezetbe kerülve kiemelten szükségük van az érzelmi támogatásra és a meghallgatásra. A Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja, hogy a Magyarországon élő menekültek az anyanyelvükön is kaphassanak segítséget.

A tájékoztatás szerint az anonim és – a magyar hálózatból – ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16 és 20 óra között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és az értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36-80/984-590-es telefonszámon. – Az alapítvány e-mailben is tud segíteni; az ukraine [at] kek-vonal [dot] hu e-mail címre érkező ukrán és orosz nyelvű leveleket három munkanapon belül megválaszolják – tették hozzá. Hangsúlyozták: az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás mellett a magyar nyelvű ügyelők továbbra is a nap 24 órájában várják a megkereséseket a 116-000-s számon.

– Az alapítvány tudatta azt is, hogy az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás a UNICEF és a Child Helpline International támogatásával jött létre. Ennek révén Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldovában, Csehországban és Szlovákiában is segíthetnek az ott élő ukrán gyermekeknek és családoknak – írták. – A szervezet lelkisegély-vonalaira várják magyar, valamint ukrán és orosz nyelvű önkéntes segítők jelentkezését – olvasható a közleményben.