Müller Cecília: Szerda estig lehet időpontot foglalni Pfizerre

Müller Cecília: Szerda estig lehet időpontot foglalni Pfizerre

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adataink – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Minden adatunk azt mutatja, hogy a harmadik hullám vége felé közeledünk. ez a járványügyi intézkedéseknek és leginkább a védőoltásoknak köszönhető – mondta. Hozzátette: Pfizer-szállítmányt is várunk, meghosszabbítottuk az eredetileg keddig nyitva lévő időpontfoglalást szerda estig.

Ma érkezik 38 400 Janssen-vakcina. Azt kell mondjam, hogy vakcinabőségünk van. Most már tényleg csak az egyénen múlik, hogy él-e a lehetőséggel – mondta.

Jövő év végére lehet magyar koronavírus-oltóanyag – mondta. – Bízunk abban, hogy a magyar vakcina hatékonyabb védelmet tud biztosítani mindannyiunk számára.

Megköszönte azoknak, akik ezen a „szent célon” dolgoznak, hogy saját oltóanyagunk legyen.

Kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre ő még nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám. Úgy véli, közeledik a lecsengés, de erre még egy rövid időt várni kell.

Száz nap múlva leteszik a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét Debrecenben – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. György László elmondta, ez kell ahhoz, hogy 2022 végére Magyarországon magyar vakcinát gyártsanak a magyarok életének és egészségének megóvása érdekében.

Az államtitkár kijelentette, a Debreceni Egyetemen és környezetében rendelkezésre áll a szükséges tudás ahhoz, hogy a gyár 2022 végétől biztosítsa az önellátást a járványokkal és a fertőző betegségekkel szemben védő oltóanyagból a magyarok, illetve a Kárpát-medence számára.