Nagykéssel ment babalátogatóba, a kutyát is leszúrta a borsodi férfi

Nagykéssel ment babalátogatóba, a kutyát is leszúrta a borsodi férfi

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Horrorba fordult családlátogatás miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség, közleményükből brutális bűncselekményt ismerhetünk meg. A vádirat szerint egy borsodi férfi tavaly szeptemberben volt élettársát és közös, öthónapos gyermeküket látogatta meg a városban – egy barátját is elvitte magával, és jócskán részegen jelent meg a háznál.

A vádlott szerette volna megnézni a gyereket, az anya pedig a kezébe is adta: a szinte idilli jelenetet azonban beárnyékolta, hogy a férfi előkapott egy nagykést, meglengette volt párja előtt, majd visszarejtette ruhái közé. Az apa annyira be volt rúgva, hogy a gyerekkel együtt felborult, a kicsit pedig el is ejtette – a baba csak azért nem zuhant le, mert az anya esés közben elkapta.

Ebben a nem éppen szerencsés pillanatban vetette fel a vádlott barátja, hogy a volt élettársak akár újra össze is melegedhetnének. A nő ezt – érthető okból – visszautasította, korábbi párja állandó italozására hivatkozva. A vádlott bedühödött a kikosarazás hallatán: többször arcon ütötte, földre lökte és meg is rugdosta a közben mindvégig gyermeküket szorító asszonyt. A sértett bemenekült a házba – támadója közben őt és az időközben a nő segítségére siető testvért is késsel fenyegette. A rémült család a házba zárkózva hallgatta, ahogy az őrjöngő férfi mindenkit megöléssel fenyeget, és próbálja berúgni az ajtót.

A nő az ostrom elől a szomszédos házba menekült a babával, de a vádlott oda is követte őket, és folyamatosan ütlegelte a sértettet. Az csak a szerencsének köszönhető, hogy az anya csak könnyebben, a baba pedig nem sérült a támadás során. A férfi végül egy kutyán töltötte ki dühét, amit ámokfutása közben oldalba szúrt, Az őrjöngésnek csak az vetett véget, hogy megjelent a vádlott anyja: elvette fiától a kést, majd kivezette a helyszínről – a kutya életét pedig a gyors állatorvosi közbeavatkozás mentette meg. 

A fentiek után meglepő lehet, hogy az ügyészség, a tárgyalás mellőzésével csak felfüggesztett börtönbüntetést kért a többek között garázdasággal vádolt bántalmazóra. Ebben szerepet játszhat a férfi büntetlen előélete, valamint az is, hogy az események egyszerűen bizonyíthatók voltak, és az áldozat csak könnyebben sérült.