Több napon is szünetel a szülészet-nőgyógyászat Tatabányán. Az ok: szabadságolás

Több napon is szünetel a szülészet-nőgyógyászat Tatabányán. Az ok: szabadságolás

A tatabányai Szent Borbála Kórház (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány napja a következő posztot osztotta meg Facebook-oldalán a tatabányai Szent Borbála Kórház:

 
Kedves Betegeink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyári szabadságolások miatt átmenetileg, az alábbi napokon:
· augusztus 19-én,
· augusztus 23-án,
· augusztus 26-án,
· augusztus 28-án és
· augusztus 30-án ügyeleti időben a tatabányai Szent Borbála Kórház ellátási területéhez tartozó lakosok szülészet-nőgyógyászati betegfelvételét és az új esetek ellátását más intézmények végzik.
A betegek, illetve szülő nők személyesen a győri és a székesfehérvári megyei kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályait kereshetik fel hétköznap 15 órától, illetve hétvégén reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai szükség esetén az érintetteket ebbe a két kórházba fogják szállítani.
A napközben meginduló szülések természetesen Tatabányán folynak tovább, a napközbeni és a folytatólagos ellátás a megszokott rendben történik. A térség ellátása folyamatosan biztosított és egyetlen beteg sem marad ellátatlan.

 

A Google Maps számítása szerint Győr körülbelül háromnegyed óra, Székesfehérvár körülbelül 50 perc alatt érhető el autóval a Szent Borbála Kórháztól.

Hogy mit gondolnak a betegfelvétel és az ellátás korlátozásáról a kórház körzetében élők, sajnos nem tudhatjuk meg, mert a poszthoz nem lehet hozzászólni. Az viszont látszik, hogy a bejegyzés alatti reakcióknak körülbelül a háromnegyede csodálkozást és szomorúságot fejez ki.