Napsütés zárja az októbert

Napsütés zárja az októbert

Köd Nagykanizsa közelében a Csónakázó-tó kilátójából 2021. október 19-én, napfelkeltekor fényképezve (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A ködfoltok mindenütt feloszlanak, jobbára derült, napos időre lehet számítani vasárnap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Estétől ismét több helyütt párássá válhat a levegő.

Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél a Győr-Szeged vonal széles sávjában sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14, 17, a hosszabb ideig párás részeken 11, 13 fok között alakul.

Az Időkép szerint vasárnap sem lesz front térségünkben, de a hideg, nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint görcsös panaszok is előfordulhatnak. – Továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg, illetve könnyen megfázhatunk ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. A szelesebb tájakon élők körében enyhe fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet. Derült időben lesz részünk, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra! – írták.

Címkék: időjárás