Négy lépést javasol a MOK a járvány negyedik hullámának megfékezésére

Négy lépést javasol a MOK a járvány negyedik hullámának megfékezésére

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oltást, maszkot, távolságtartást és kézmosást javasolt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége csütörtöki közleményében. Mint írják, a koronavírus-járvány 4. hullámának erőteljes jelenléte – a megugrott fertőzésszámok és a vírus számlájára írt halálesetek –, illetve ennek lehetséges következményei miatt hívták fel a figyelmet az elővigyázatosságra.

A MOK négy lépésben igyekszik iránymutatást adni, mint írják, ezek együttes alkalmazásával nagymértékben csökkenthető a vírus terjedése.
Az oltás továbbra is az elsőszámú védekezési eszköz – fogalmaztak –, amivel jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma. Zárt térben, így boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben javasolják a maszk használatát, azt is írták, hogy a maszk az influenza ellen is véd. Kérték, hogy legalább két méteres távolságot tartson mindenki. Emellett hangsúlyozták a kézmosás fontosságát is.

Emlékeztettek, hogy az új, delta-variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed, és a járvány negyedik hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti.

A kamara felhívta továbbá a szolgáltatási szektor résztvevőit, hogy ha lehetőségük van rá, töltsék le, nyomtassák ki és használják figyelemfelhívó tábláikat, ezzel is hozzájárulva a járvány megfékezéséhez. A táblák letölthetőek a kamara honlapjáról.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt