Nem fog kormánytag tárgyalni a színművészetis hallgatókkal

Nem fog kormánytag tárgyalni a színművészetis hallgatókkal

Az SZFE Vas utcai épülete, amelyet blokád alá vettek a színművészeti hallgatói (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sok sikert a tárgyaló feleknek – ezt mondta Gulyás Gergely a színművészeti egyetemen bő másfél hónapja zajló eseményekről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt is egyértelművé tette, hogy a kormánynak a kérdésben semmilyen hatásköre nincs, ezért nincs is értelme annak, hogy bármelyik miniszter tárgyaljon valamelyik kormánytaggal. Az ügyben a kuratórium van döntési helyzetben.

Az SZFE hallgatói szeptember elején vonták blokád alá az egyetem Vas utcai épületét, később pedig ugyanezt tették a Szentkirályi utcában lévő épülettel is. A hallgatók nem hajlandók tárgyalni a frissen kinevezett Szarka Gábor kancellárral, mert személyét, illetve az őt kinevező kuratóriumot is illegitimnek tartják.

Legutóbb most hétfőn az egyetemet fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt tartottak demonstrációt, ahol ismert művészek, színészek és rendezők olvasták fel a színművészetisek mellett kiálló nyilatkozatokat több mint két órán keresztül. Palkovics László miniszterrel ugyanakkor nem volt eszmecsere.