Nem indul etikai eljárás Gyurcsány Ferenc ellen

Nem indul etikai eljárás Gyurcsány Ferenc ellen

Gyurcsány Ferenc 2022-es évértékelője (Fotó: György Tücsök)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem indul etikai eljárás a Demokratikus Koalíción belül Gyurcsány Ferenc ellen, az Etikai Bizottság ugyanis elutasította az ezt kezdeményező beadványt – közölte a párt. Az ellen viszont folyik vizsgálat, aki ezt kezdeményezte.

Az ügy még az európai parlamenti választásokig nyúlik vissza, ahol a DK – az MSZP-vel és a Párbeszéddel közösen – alig több mint 8 százalékos eredményt ért el és a korábbi négy helyett mindössze két képviselőt küldhet az EP-be. Leel-Őssy Gábor ezután nyíltan bírálni kezdte Gyurcsány Ferencet és nem túl burkoltan távozásra is felszólította: „Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz.” Facebook-kommentjei és nyilatkozatai miatt azonban maga Gyurcsány Ferenc etikai eljárást kezdeményezett ellene és kérte a kizárását „a DK jó hírének megőrzése érdekében”. Mindezek után azonban Leel-Őssy Gábor is etikai eljárást kezdeményezett a pártelnökkel szemben.

A DK hétfőn közölte, hogy a párt Etikai Bizottsága megvizsgálta Leel-Őssy Gábor beadványát, azonban annak tartalmát nem tekinti etikai ügynek, mert az abban megfogalmazottak nem etikai, hanem politikai jellegűek. Ezért a testület hatáskör hiányában a beadvánnyal nem tud foglalkozni. Azt azért hozzátették, hogy Leel-Őssy Gábor ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik és kezdeményezték a jogerős döntésig a politikus párttagságának felfüggesztését.

Leel-Őssy Gábor a Facebookon reagált azzal, hogy akkor megtudhatta, „vannak a még egyenlőbbek”. Egyúttal bírálta, hogy egy politikai párt bizottsága nem foglalkozik politikai jellegű dolgokkal.