Nem tetszett Czutor Zoltánnak a közmédiás „A Dal”: Paródiát készített + Videó

Nem tetszett Czutor Zoltánnak a közmédiás „A Dal”: Paródiát készített + Videó

Galda Levente adja elő Eredő című számát A Dal 2021 első válogatójában, a Duna Tv műsorán.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton tartották a Duna Tv-n A Dal című tehetségkutató zenés műsorsorozat első válogatóját. A nagy költségvetésű, főműsoridőben sugárzott showműsor a múlt hét 22. legnézettebb tévéműsora lett, ezzel a közmédia adása 2,99 százalékos egy percre jutó átlagos közönségarányt ért el a teljes magyar népesség körében.

A válogatóban feltűnt egy eddig ismeretlen énekes, Galda Levente, aki az Eredő című dalt énekelte (és rappelte) el. A nóta elnyerte a zsűri tetszését, továbbjuttatták Galdát. Az Eredőt kritikusai műmagyarnak látták, míg Galda Levente énekét sok helyütt hamisnak érezték. Ugyanakkor az egyik zsűritag, Nagy Feró úgy értékelte az előadást – amelynek a műfaja szerinte csujogató –, hogy „végre...nem angolszász...végre valaki bátran belenyúlt a mi öreg kultúránkba”. Egy másik zsűriző, Vincze Lilla szerint „Dobogókő csakrája is velünk volt” a szám hallgatása közben.

Íme egy rövid részlet az előadásból, ahol megnézheti, a Dobogókő csakrája velünk volt-e::

A Dal dala Czutor Zoltán zenészt, a Belmondo zenekar énekesét is megihlette, olyannyira, hogy egy nem túl hízelgő, ám annál szellemesebb paródiát is feltöltött a közösségi oldalára:

https://www.facebook.com/czutor.zoltan/videos/10156744191193078

Érdekesség, hogy az énekes, Galda Levente legutóbb 2014-ben tűnt fel a közmédiában: akkor az MTI fotósorozatot közölt róla, amint a férfi népviseletben szavaz a szlovák nemzetiségi önkormányzati választásokon Pilisszentkereszten. Galda egyébként képviselőként is tevékenykedik a Fővárosi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatban.

Pilisszentkereszt, 2014. október 12.
Galda Levente szlovák nemzetiségű lakos a szavazólapokat mutatja Pilisszentkereszten, a polgármesteri hivatalban kialakított nemzetiségi szavazókörben a nemzetiségi választáson 2014. október 12-én. Nemcsak magyarul, hanem az adott kisebbség nyelvén is olvasható 11 nemzetiség szavazólapja; a roma és az örmény szavazólap azonban csak magyarul készült el, mivel e két nemzetiség esetében a magyar is hivatalos nyelvnek számít.
MTI Fotó: Kovács Attila

Aki Galda Levente teljes előadására és a zsűri értékelésére is időt szánna, e helyütt teheti meg: