Németh Szilárd összekötötte a rezsicsökkentést Magyar Péterrel és a „Gyurcsány-famíliával”

Németh Szilárd összekötötte a rezsicsökkentést Magyar Péterrel és a „Gyurcsány-famíliával”

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart A kormány háborús időkben is fenntartja a rezsicsökkentést címmel Budapesten, az Energiaügyi Minisztériumban 2024. augusztus 5-én. (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos keddi Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy a magyar kormány rezsivédelmi politikájának köszönhetően Európában 2024-ben is a magyarországi családok fűthetnek, világíthatnak a legolcsóbban, illetve a legbiztonságosabban. Ezzel jelentős összegeket spórolnak meg, addig más országokban nem ez a helyzet – dicsérgette az Orbán-kormányt.

Németh Szilárd posztjában érthetetlennek nevezte, hogy Brüsszel miért akarja megszüntetni a magyar rezsicsökkentést, ahelyett, hogy más tagállamoknak is a figyelmébe ajánlaná. Az azonban még megdöbbentőbbnek nevezte, hogy „a hazai baloldal ebben a kérdésben is Brüsszel mellett áll, a nemzetközi energialobbi érdekeit kiszolgálva”. Véleménye szerint ez „teljesen hiteltelen” is, mert mások mellett „Magyar Péter és a Gyurcsány família is igénybe veszik a rezsicsökkentést.”